أجمل ما في الخطوبة العزومات الرومانسية على أحلى محلات أكل فى البلد
واللي عمرك ماراح اتشوفيها بعد الجواز
المهم نصائحي لك عند أي عزومة مع خطيبك
1-الأول لازم تعرفي إن الشوكة والسكينة بيتمسكوا من إيديهم من الطرف يعني مش من الوسط .
2-الخبز
أوعي تفضحينا وتقطعيه بسنانك ولا الرغيف نصين بأيدك وكل نص لقمة
الخبز بيتقطع بالسكينة فى الصحن وبعدين تاخدي لقمة
لقمة شوي شوي قال يعني نفسك مسدودة
اضغطي على أعصابك منيح
وبعدين لما تروَّحي إبقي كلي متل ما بدك
3- الشوربة
بند الشوربة مهم جدا
من شان الله الشوربة تنشرب من غير صوت ابدا ومن غير ماتقعدي تنفخي فيها زى القهوجى اللى بينفخ فى حجر للزبون
وطبعــاً تسيبي تلت الطبق ع الأقل مش تميليه عشان تشربيها لآخر نقطة
4- الرز
طبعاً بيتاكل بالشوكة أوعي إيدك تتمد ع المعلقة وتغرفي من طبق الرز وتعبي
إوعي
الرز بالشوكة وكأنك بتبوسيه مش بتاكليه
5- المعكرونة
الاسباكتي برضه بالشوكة تتلف على طرف الشوكة
لحد ما تخلص وبعدين تحطيها فى بؤك من سكات
مش تشفطي المكرونة عود عود
6- السمك
مشكلة
شوفي
بتفصلي اللحم عن الشوك ..كيف؟؟
تقطعي اللحم من النص بالطول وبعدين تفردي اللحم ع الجانبين ولما تخلصي ناحية
متقلبيش السمكة..
شيلي السلسلة بالشوكة والسكينة وحطيها ف جنب الطبق وكملي أكل النص التاني
وبدل الفيلم الهندي هاد
نصيحة ماتكليش السمك ابدا
قولي مابحبش السمك وخلصي نفسك
7- الجمبري
-إذا بتعرفيه-
أول ماطبق الجمبري ينزل.. اتطلعي عليه بقرف واحتقار شديدين
آل يعني زهقانة من كتر أكل الجمبري في بيت بابـا
وأتنهدي جامد وقولي.. برضه جمبري؟؟؟
وتروحي بتقطعي راس الجمبري بالشوكة
8- البطاطا سواء مسلوقة أو محمرة
أوعي تهرسيها وتدبيها على الرز
لا...
بالشوكة شوي شوي وإنتى زي ما تكوني هاتعيطي من كتر ما البطاطا صعبانة عليكي
9-الفواكه
لو الفواكه فيها بذر.. طلعيه من تمك بالراحة وحطيه فى إيدك وهي مسكره
وبعدين حطيه في طفاية الدخان(سجاير) اللي على الطاوله
10- ولما تخلصي أكل تحطي إيدك على بطنك
اللي عصافيرها بتصوصو من العينات اللي أكلتيها.. وتقولي له مش ممكن
أنا عمري ما اكلت متل هلأ
أنا قدامي أسبوع ل ابطل أكل فيه
وبعدين تمسكي الفوطة اللي دايمًا موجودة على الطاوله من غير لازمة
وتبوسيها
آل يعني بتمسحي بؤك
وبعدين تستأذني منه لدخول التوليت لتصلحي ماكياجك
وتدخلي التواليت وتطلعي من شنطة إيديك
سندويس الفلافل ومنقوشة الزعتر
وبالهنا والشفـــاء